Skip to main content

Traditionella badrum

Vid stambyte med traditionell badrumsrenovering rivs det gamla badrummet och byggs om från grunden. Detta innebär full flexibilitet vid vad av material. Ofta så betyder traditionellt stambyte i badrum även att man passar på att installera ny toalett samt nytt badkar eller dusch. Det finns dock många funderingar över traditionella badrum. Till exempel som hur lång tid det tar, vilka är egentligen fördelarna och vad är skillnaden mellan denna metod och metoden ventilerade badrum. Svaren på alla dessa frågor och mer går vi igenom nedan. 

Hur lång tid tar traditionell badrumsrenovering?

Den exakta tiden det tar att utföra ett traditionellt stambyte skiljer sig åt mellan olika projekt. I genomsnitt så tar det dock ca 6 veckor från början till slut, detta varierar dock beroende på ett antal olika faktorer. Dessa är bland annat, storlek på badrummet, antalet arbetstimmar som behövs och hur fastighetens skicka är i övrigt.

Skillnader mot ventilerade badrum

Den största skillnaden vid traditionella badrum mot ventilerade är att man river det gamla badrummet helt. Det är därför vanligt att traditionella badrum resulterar i en totalrenovering med ny inredning när arbete ändå utförs.  Traditionella badrum är även en metod av stambyte som tar längre att genomföra, då man helt river det gamla badrummet så kan det därför göra så att boende inte kan bo kvar under projekttiden. Om andra alternativ till dusch och toalett finns tillgängligt så kan dock boende bo kvar i särskilda situationer. Det allra vanligaste är dock att ett tillfälligt boende erbjuds åt hyresgästen under renoveringsperioden.

Ventilerade badrum tar däremot en mycket kortare tid att utföra, behöver inte alltid innebära en totalrenovering och de boende kan många gånger bo kvar under hela processen. Det finns med andra ord en hel del skillnader som skiljer de olika metoderna åt. Det ena är inte nödvändigtvis bättre än det andra då det finns gott om situationer där det ena är mer fördelaktigt än det andra. Kontakta oss för att diskutera vad som passar bäst för!

När ska man välja traditionella badrum?

Ofta passar det bättre att välja traditionella badrum om målet är att öka värdet på fastigheten så mycket som möjligt. I vissa fall, om det är så att badrummet är skadat på grund av fukt eller mögel, så är även då traditionellt badrum det bättre valet. Detta då vägg, golv och våtskikt rivs ut i samband med renoveringen vilket då även ger möjlighet att åtgärda dessa problem på ett kostnadseffektivt sätt. 

  Vi garanterar alltid:  

 • 5 års garanti på tätskikt

 • Kontrollerad tidsplan

 • Arbetsledning på plats

 • Kunniga montörer

 • Kvalitetskontroll

Säkra steg till nya traditionella badrum

–  totalrenovering där vi helt river det gamla badrummet

 • Rivning
  Man börjar med att riva hela badrummet och avlägsna samtliga objekt och möbler innan man river upp både klinkers och kakel. Då dessa vanligtvis täcker hela golven och väggarna så brukar det resultera i att allt utom taket måste bort. När detta är gjort går man igenom väggarna och golven för att komma åt själva stammarna för att byta ut de.
   

 • Byte av stammar och rörledningar
  När man har frilagt stammarna och rören så kan man byta ut dessa mot nya moderna rör och stammar. 

 • Återuppbyggnad
  Efter att allt är bytt så påbörjas reparationsarbetet och väggarna återställs innan nya tätskikt som kakel och klinkers sätts upp på väggar och golv. Slutligen sätts inredning in i badrummet. Vanligtvis så används ny inredning (dusch, toalett) men det är även fullt möjligt att återanvända de gamla. 

Vanliga frågor

Hur lång tid tar en traditionell badrumsrenovering?

Räkna med ungefär sex veckors projekttid.

Kan hyresgästerna bo kvar vid tradtionell badrmsrenovering?

När traditionellt badrum utförs kan det vara störande för hyresgästen då det kan vara högljutt, dammigt och eftersom att de inte kommer att kunna nyttja badrummet alls under renoveringstiden. 

Om ett annat alternativ finns tillgängligt för toalett och dusch så kan hyresgästen bo kvar. Men det allra vanligaste är att hyresgästen bor någon annanstans under renoveringstiden så att de slipper störas. Det är därför rekommenderat att ordna med tillfälligt boende för hyresgästerna under renoveringstiden. Vi hjälper er givetvis er med det!

Vad kostar stambyte med traditionell badrumsrenovering?

Vid stambyte med traditionell badrumsrenovering kan kostnaderna skilja sig en hel del. Vi kan därför inte skriva ut några priser här på hemsidan. Kontakta oss för en offert istället!

Är traditionellt badrum eller ventilerat badrum vanligast?

Det är vanligare att se ventilerade badrum då dessa går snabbare att utföra och ofta även är ett billigare alternativ. Med det sagt så finns det situationer traditionellt badrum passar mycket bättre. 

Intreserad av traditionella badrum?

Vi tar fram ett skräddarsytt kostnadsförslag som passar era behov.